ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ – «THE LAST OF THE MOHICANS» (1920)

THE LAST OF THE MOHICANS 1920 FILM POSTER 3THE LAST OF THE MOHICANS 1920 (1)

Και η περίφημη κόπια του «Τελευταίου των Μοϊκανών», του συγγραφέα Τζέημς Φένιμορ Κούπερ, για να προστεθεί στις ταινίες που ήδη παρουσιάσαμε. Λείπουν βέβαια κάποιες. Όπως αυτές του 1911, 1953 και 1977, αλλά έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, με την σημερινή προσθήκη. Αναφερόμαστε λοιπόν εδώ, στην βερσιόν του 1920, επί βωβού κινηματογράφου ακόμη. Είναι η δεύτερη χρονικά, που βγαίνει στις αίθουσες.

THE LAST OF THE MOHICANS 1920 FILM POSTER 1

Μια δουλειά του σκηνοθετικού δίδυμου Maurice Tourneur και Clarence Brown, σε παραγωγή Maurice Tourneur. Αν σας θυμίζει κάτι το επώνυμο, αυτό οφείλεται στον υιό Jacques, πρωτοπόρο σκηνοθέτη νουάρ και θρίλερ του ’40! Το μήλο πού θα έπεφτε; Το σενάριο τώρα, είναι έργο του Robert A. Dillon, που προσάρμοσε το βιβλίο του James Fenimore Cooper στην μεγάλη οθόνη. Έξοχη η μουσική του Arthur Kay.

THE LAST OF THE MOHICANS 1920 FILM POSTER 2

Πολύ γλαφυρή, σαν να βυθίζεσαι στα κείμενα του βιβλίου περισσότερο, παρά σαν συνοδεία πλάνων κινηματογραφικών! Δύο Γάλλοι στην διεύθυνση φωτογραφίας. Οι Philip R. Dubois και Charles Van Enger. Η εταιρεία, που έκανε την διανομή, ήταν η Associated Producers, Inc. Πρωταγωνιστούν οι Wallace Beery, Barbara Bedford, Alan Roscoe και Lillian Hall. Για τους λάτρεις των θρίλερ, εδώ έχουμε ίσως την πρώτη εμφάνιση ενός θρύλου αυτού του είδους ταινιών.

Οι φωτογραφίες της ταινίας ακολουθούν στο πιο κάτω slide show

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ποιος παίζει και μάλιστα υποδύεται έναν ινδιάνο, πολεμοχαρή; Ο Boris Karloff , που δεν αναφέρεται στους τίτλους έναρξης!!! Να πούμε και για τα πάρα πολύ φροντισμένα σκηνικά, τους υπέροχους εξωτερικούς χώρους, αλλά, πάνω απ’ όλα, για την εκπληκτική ενδυματολογική δουλειά που έγινε! Απλά προσέξτε την και θα καταλάβετε, σε τι αναφέρομαι…

VIDEO

MORE CINE OASISΠερισσότερες πληροφορίες στο kostis7601@gmail.com.

Αποκλειστικά για το Cine Oasis

Γιώργος Σ. Κοσκινάς

2014 – 2015

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 9 Μαρτίου, 2015, in 1920, Αριστουργήματα, Ταινίες Γουέστερν, Ταινίες Δράσης, Masterpieces, Western Films and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.